joi, 1 martie 2012

O noua zi de cautari pe lacul Tarnita. Nu se stie nimic de barbatul care a disparut cu cei doi copii

stirileprotv.ro O echipa de scafandri nu renunta si s-a aventurat din nou pe apa, intr-o barca dotata cu sonar. Nu pot cobori pe fundul lacului sub nicio forma, deoarece s-ar pune in pericol urias.

Problema cea mai mare, spun scafandrii, o reprezinta temperatura extrem de scazuta a apei de pe fundul lacului, care i-ar pune in pericol de a face hipotermie.

Le tebuie echipamente speciale pentru astfel de scufundari, pe care nu le au. Pe de alta parte, curentii puternici i-ar putea tara oricand sub gheata groasa, de unde n-ar mai putea iesi.

Asta nu inseamna insa ca anchetatorii au abandonat ideea gasirii celor trei trupuri. Ei cauta in continuare solutii. Intre timp, mama Alexandrei, fetita de 3 ani, isi continua apelurile disperate pe Facebook.

Barbatul disparut cu cei doi copii are 2 tentative de sinucidere la activ. Cautarile continua

Klaudia, Nicolae si fetita lor de trei ani pareau familia perfecta. Sta marturie si filmul postat vara trecuta de femeie pe pagina ei de Facebook, care ii arata in vacanta, fericiti.

Timpul a adus insa fisuri grave in relatia lor care, spun psihologii, l-au impins pe barbat spre pragul nebuniei.

''Faptul ca si- a luat cei doi copii poate fi o razbunare pe cele doua sotii", spune Traian Neamtu, medic primar psihiatru.

Klaudia nu renunta insa la ideea de a-si gasi fetita, vie sau moarta.

"Cautam scafandri cu echipament, care pot intra sub gheata la adancimi de maximum 60 de metri", scrie ea pe reteaua de socializare, de unde spera sa ii vina un ajutor. Pana acum, insa, nu s-a gasit niciun scafandru dispus sa coboare in apa inghetata a lacului Tarnita.

Specialistii explica si de ce.

"Daca scafandrul coboara fara protectie, in zece minute intra in hipotermie si scufundarea se poate termina tragic. Chiar daca la suprafata nu se vede, in interiorul lacului sunt curenti deosebit de puternici, care pot sa transporte trupul pe parcurs de cativa kilometri si face cautarile in anumite zone sa fie dificile", spune Szutor Zsigmond, scafandru.

"Incepand de la 40 de metri se catalogheaza ca fiind o scufundare tehnica, unde se impune folosirea mai multor tancuri de gaze, iar presiunea este de la 5 pana la 7 ori mai mare decat la suprafata. Riscurile la care se expune un scafandru sunt narcoza cu azot, sindromul de decompresie". a declarat Alin Moldovan, instructor formator ISU Mures.

Intre timp, cunoscutii barbatului, care il admirau pentru eforturile lui de a-si plati datoriile si de a le asigura un trai decent celor trei copii, inca mai cred ca disparitia lui e o inscenare.

Pana nu gasesc cele trei trupuri, anchetatorii trateaza cazul a pe o disparitie asa ca i-au dat pe barbat si pe copii in consemn la frontiera.

Intre timp le audiaza rudele ca sa vada daca gasesc si alte indicii despre intentiile barbatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu