luni, 12 martie 2012

Elvetia - un alt membru al conducerii bancii centrale este suspectat de tranzactii litigioase cu valuta

Dupa demisia fostului presedinte al Bancii Nationale a Elvetiei (BNE), Philipp Hildebrand, care a demisionat in urma unor tranzactii litigioase cu valuta, un alt membru al conducerii bancii centrale eveltiene este pus sub presiune pentru fapte similare, informeaza AFP.

Jean-Pierre Danthine este suspectat ca ar fi vandut, pe 20 mai 2010, 126.000 de euro, chiar inainte de incetarea sprijinului pe care BNE l-a acordat monedei europene, care a dus la scaderea euro.

Faptele au fost descoperite de un raport de audit al KPMG in care s-au prezentat, saptamana trecuta, toate operatiunile bancare efectuate de catre membrii conducerii BNE, initiat dupa scandalul in care a fost implicat Hildebrand.

Dupa demisia lui Hildebrand, Jean-Pierre Danthine a declarat ca el si-a gestionat averea intr-un mod "ultra-pasiv".

Cu toate acestea, raportul KPMG a aratat ca membrul executiv al BNE a avut o gestionare "normala" la banca sa, si nu "pasiv". Solicitat de ziarul Sonntag, Danthine a mentionat ca un mandat pasiv l-ar fi obligat sa isi lichideze toate pozitiile sale si sa constituie un portofoliu nou, lucru pe care acesta nu l-a dorit.

Luni, Banca Nationala a Elvetiei trebuie sa adopte un nou regulament cu privire la gestionarea bunurilor personale a membrilor din conducere, conform ziarului SonntagsZeitung. In cazul in care acestia vor dori sa isi gestioneze bunurile, ei vor trebui sa faca acest lucru printr-un cont deschis la banca centrala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu