luni, 11 iunie 2012

Prioritatea alimentarii cu apa curenta

Zonele rezidentiale s-au dezvoltat mult in ultimii ani, oferind posibiliatea a tot mai multi doritori de a construi o locuinta individuala, atat in jurul marilor orase cat si in locatii mai putin accesibile. Multe dintre aceste locuinte, in special cele mai retrase fata de zonele conectate la retelele de utilitati generale sunt preferate de catre proprietari in special datorita linistei pe care o vor avea cel putin cativa ani buni, sau poate pentru totdeauna, deoarece zona aleasa nu este atat de frecventata.

In aceste situatii, cand o racordare la reteaua obisnuita cu apa curenta nu este posibila, singura solutie este captarea unui surse de apa subterana si aducerea acesteia la suprafata prin mijloace tehnice moderne. Desigur ca inainte de a incepe un asemenea proiect, este util sa solicitati un studiu al zonei pentru a putea depista sursa de apa, fara de care practic locuinta dumneavoastra nu ar putea fi in mod normal locuibila. Sansele de a gasi o panza freactica sunt destul de mari in mai toate regiunile tarii, asa ca nu trebuie sa va faceti prea multe griji, doar sa fiti prevazatori.

Odata captata sursa de apa, aducerea sa la suprafata se va putea face prin folosirea unei pompe submersibile, pe care o veti comanda pentru livrare si instalare unei firme specializate in acest domeniu. Este important sa furnizati toate datele obtinute in urma forajului pentru a putea beneficia de cea mai potrivita solutie de pompare cu ajutorul acestei pompe de apa, pentru a nu risca o subdimensionare a capacitatii sale de ridicare a apei la suprafata.

In functie de pozitia la care se afla sursa de captare fata de locuinta propriu-zisa, sau alte locatii ale proprietatii dumneavoastra in care doriti alimentarea cu apa curenta, ar putea sa fie necesar si un alt dispozitiv electromecanic util in situatiile in care exista o diferenta de nivel intre locul captarii apei si locatia deservita. Cu alte cuvinte daca locuinta este situata cativa metri mai sus de locul putului de unde pompa submersibila extrage apa, atunci este nevoie de utilizarea unui echipament combinat de pompa hidrofor, care va prelua sarcina de ridicare a apei extrase pana in locatia dorita.

Si acest sistem combinat este extrem de important sa fie corect apreciat ca si putere de pompare, fiindca orice neconcordanta in acest domeniu aduce cu sine utilizarea improprie a sursei de apa sau chiar imposibilitatea utilizarii acesteia. Pentru evitarea oricaror probleme de acest gen, cea mai potrivita varianta pe care trebuie sa o alegeti este solicitarea unei consultante de specialitate, pentru ca neluarea in considerare a acestui aspect sau folosirea unor echipamente propuse de diversi binevoitori, pot conduce chiar la distrugerea acestora prin suprasolicitare, astfel ca pierderile materiale ar putea fi considerabile.

Veti putea pentru inceput face un tur virtual pentru gasirea celor mai bune oferte in domeniu, prin cautarea unor pompe submersibile ieftine si performante pentru necesitatile pe care le aveti sau a unor hidrofoare ieftine, pentru situatiile in care aveti nevoie de ridicarea apei la niveluri superioare locului de extractie. Oferta de pompe apa, este variata si va putea satisface toate cerintele, in functie de adancimea la care sunt gasite sursele de apa. Important ramane fatpul ca orice astfel de manopera de instalare se va realiza numai prin intermediul unei firme specializate, tehnicienii autorizati fiind singurii care pot realiza o lucrare de calitate pentru care veti beneficia si de garantia de instalare. Orice inteventie neautorizata asupra acestor echipamente electromecanice, care au un regim special de functionare avand in vedere ca sunt in contact permanent cu apa, poate sa genereze accidente extrem de periculoase. Asadar nu transformati prioritatea alimentarii cu apa a casei dumneavoastra intr-un eveniment regretabil, ci intr-un mod profesionist de abordare al solutiei in sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu